Kategórie
Pre dušuPre zdraviePre lepší životBeletriaRelax

Rady a novinky na e-mail.

Chcete dostávať zadarmo užitočné rady a zaujímavé citáty na svoj e-mail? A tiež informácie o knižných novinkách, zľavách a extra akciách? Prihláste sa, nestojí to nič a získate veľa!

Jedzte zdravšie a lahodnejšie

03. 09. 2015 |

Skvelé recepty pre telo aj dušu

Iveta Papcunová je vyznávač zdravého životného štýlu so všetkým, čo k tomu patrí (psychika, pohyb, strava). Má ekonomické vzdelanie, 11 rokov skúseností z oblasti riadenia ľudí a motivácie počas záťažových situácií. Zaoberá sa sebapoznávaním, tajomstvom ľudskej psychiky, fungujúcich partnerských vzťahov a láskyplnej výchovy detí.

Jedna z dôležitých oblastí nášho života je podľa nej strava, pretože ako sa vraví - "sme to, čo jeme".

Aj preto napísala knihu Skvelé recepty pre telo aj dušu, ktorá ponúka inšpiráciu práve tohto druhu. Jedlá  sú jednoduché na prípravu i suroviny, bez použitia modifikovaných. Použitím alternatívnych obilnín je väčšina z nich prirodzene bezlepková. Spolu s nápojmi sú pripravené podľa piatich elementov.

Dopĺňajú ich zaujímavé citáty, vzorový jedálny lístok podľa ročných období, desatoro telesného, duševného a duchovného zdravia.

Najdôležitejšou prísadou všetkých domácich jedál je láska k tým, pre ktorých ich pripravujete. 
Sophia Loren

Suroviny máme doma, začíname čarovať. Pre tieto recepty je typická ešte jedna vlastnosť – ich príprava vyžaduje 7 a pol, 17 a pol, 27 a pol, 117 a pol atď. minúty. Ak by sa vám stalo, že by ste boli šikovnejší, ako my a prípravu zvládli skôr, zostávajúci čas do limitu na prípravu odporúčame využiť na objatie partnera, detí, svokry a kohokoľvek, kto sa v tom momente objaví v kuchyni.

Lyžičkou sa myslí množstvo, ktoré naberieme na čajovú lyžičku,  lyžicou toľko, koľko sa vojde do polievkovej lyžice.

Každý sme anjel s jedným krídlom. Aby sme mohli vzlietnuť, musíme sa spolu objať. 
Autor neznámy

Ak sa manželka rozhodne po dohode s manželom pripravovať jedlo, pretože v televízii beží práve finálový futbalový zápas z majstrovstiev sveta, manžela počas zápasu a čarovania s potravinami nevyrušuje. Negatívne energie z uvoľnených emócií by sa mohli dostať do jedla. Naopak, manželovi sa odporúča po zápase svojej partnerke za akékoľvek pripravené, naservírované a skonzumované jedlo poďakovať. Prejavom vďaky jednak za suroviny, z ktorých je jedlo pripravené, a osobe, ktorá jedlo pripravovala, (a nielen po zápase) môže byť objatie, teplá náruč počas noci, prípadne umytý riad. To isté platí pre ostatných spolustolujúcich.

Kúzliť a pripravovať potešenie pre žalúdok je prakticky možné z čohokoľvek, čo príroda ponúka. Jedlo by malo obsahovať z každej z piatich chutí (slaná, sladká, horká, kyslá, trpká).

Aby sme sa predsa len ľahšie zorientovali, prípadne oboznámili s netradičnými názvami, ponúkame vám nasledujúci prehľad surovín, z ktorých čarujeme v našich receptoch.